Harzen tur 2021

Dato: d. 8 september til d. 12 september 2021

Tag til Harzen med Solbjerg IF MTB i den skønne natur med fede MTB oplevelser, som Harzen kan tilbyde. Harzen er for alle som elsker MTB sporten og ejer en hæderlig MTB der kan klare terrænet. 

Turen går til den smukt beliggende by Altenau i det nordlige Harzen. Altenau er en lille, lavtliggende by i området, der emmer af tysk hygge, og som primært lever af turister.

Vi kører fra Solbjerg onsdag eftermiddag kører til Altenau hotel. Torsdag til søndag vil der være 4 dage med aktiviteter. Vi cykler området tyndt i de mest smukke naturområder i Harzen. Vi starter med udgangspunkt fra hotellet på de guidede ture kl. 9.30 og er hjemme igen mellem kl. 15.00-17.00. På cykelturene spiser vi frokost på ét af vores Bikestops, som i forvejen er planlagt på ruterne på heldagsturene fredag og lørdag. Heldagsturene er 50-70km.

Alle kan deltage på turen - uanset MTB evner og erfaring.

Vi satser og håber på at få lavet et hold i Harzen hvor sporhundende har deres egen guide, så de kører i deres eget tempo. Så komfrisk sporhunde i skal da med derned ;-) Så er der også rig mulighed for at hygge efter turene med øl og det hele ;-)

Morgenmad og aftensmad torsdag til søndag er inkluderet.

Pris
Prisen er 2599kr pr. næse for hotel, inklusiv morgenbuffet og aftenbuffet.

Transport
Udgifter til transport kommer ved siden af, men det finder vi ud af når vi ved hvem der skal med. Der vil selvfølgelig være samkørsel.

Danske guider
Hos MTB Travels er det store mål, at give vores gæster den bedste oplevelse uanset deres niveau.

Specifikationer om turen

Turene i Harzen er mellem 40-60 kilometer i bjergene alt efter niveau. De længere ture kører igennem en lokal by, hvor det er muligt at nyde en frokost. Alle turene er hjemmelavet og samtidig er ruterne også fyldt med en masse singletracks.

Turene bringer dig rundt omkring i de mest cykelvenlige dele af Harzen med massere af bjerge, bikeparks samt nogle rigtige fede singletracks og seje opkørsler.

Program
Et typisk program starter torsdag kl 10 og slutter igen søndag efter morgenmaden. Det betyder 3 hele dage, hvor vi kører 45-60 km. Morgenmad serveres fra kl. 7-9 og aftensmad kl 18.30. Turene starter 9.30-10 og slutter typisk igen mellem 15-17.

Tilmelding
Tilmelding for depositum er senes d. 1 maj 2021

OBS: 
Dette er en tur for Solbjerg IF MTB, så hvis man skal med kræver det at man er medlem af Solbjerg IF MTB

Tilmelding til Harzen 2021

Spørgsmål & Svar

 1. Hvem kører dernede?
  Normalt finder dem der gerne vil kører derned på vores fælles møde som vi holder d. 18. Hvis der skulle være nogen der har firmabil der har gratis benzin ville det være super at de ligger bil til hvis de har lyst.
  Men ellers gør vi det på den måde at dem der ligger bil til ikke betaler brændstof frem og tilbage. Så gør vi det at vi laver et fælles brændstof regnskab og fordeler ud på alle de personer der ikke ligger bil til. Det plejer at koster mellem 250-350kr pr mand samlet tur/retur.
 2. Hvornår skal vi afsted?
  Vi tager afsted i løbet af onsdagen, så det er op til hver bil selv at bestemme hvornår bilen kører afsted. Det har været sådan før at nogle har kørt om formiddagen og andre har kørt ved kl. 14-15 tiden. Men det bestemmer bilerne selv.
 3. Hvornår kommer vi hjem?
  Vi cykler dernede torsdag-fredag-lørdag, og så vil jeg ligge op til at vi kører hjem fra Harzen når vi er færdige med cykelturen lørdag og lige har været i bad. Så er vi ca. I Solbjerg igen omkring midnat lørdag aften. Der er en lille tur i Harzen om søndagen men det er en lille ubetydelig tur på 1,5 time om morgenen hvorefter man så kører hjem alligevel. Men så ved at kører hjem lørdag så har man søndagen hjemme ved familien.
 4. Hvem skal sove sammen.
  På mødet efter Årsmødet får vi aftalt sammen hvem der sover med hvem. Vi har der er nogle par der har ønsket 2 mands værelser og en der har ønsket enkeltmandsværelse, dette koster ekstra. Hvis der er andre der vil have et enkeltværelse skal i lige melde jer så vi kan få det booket. Alle andre sover på 3-4 mandsværelser som vi fordeler på mødet.
 5. Hvem styre turen i harzen?
  I Harzen er der ingen af os der skal styre noget det gør de danske guider fra MTB Travels 100% vi skal alle bare nyde det.
 6. Hvem kører på hold sammen.
  Vi laver som udgangspunkt to hold. Et sporhunde hold med deres egne guider og et Motion 1 hold med deres guider. Det skal nok bliver super duper og alle kan være med.